Menu
147713_1

Визитка като задължителен бизнес аксесоар.

Визитната картичка (визитка) възниква в древността като средство, чрез което посетителят на даден дом известява за своето пристигане. По оригиналната изработка и стила на визитката се е съдело за заможността на госта.

Функцията на визитката и до днес е да ви представи и да улесни процеса вашите клиенти или бизнес-партньори да се свържат с вас.

Визитките са необходим аксесоар при всяка бизнес среща. Те допълват първоначалното впечатление на клиентите за фирмата и дейността, с която се занимавате. Информацията, която включват, трябва да дава възможност за поне два варианта за връзка с вас. Затова е препоръчително, освен фирмата, името и длъжността, да са изписани телефон, електронна поща, както и точен адрес. В зависимост от спецификата на дейността ви, може да се включи карта с местоположението, за да насочва бързо до вашия магазин/офис или кратко описание на дейността. Възможно е поставянето на снимка или графика, които да допълнят визията.

Когато става въпрос за фирмени визитки, то при тях задължително присъства логото и дизайнът е съобразен с корпоративните елементи, които определят фирмения стил. Така се постига директна асоциация с компанията и дейността ви, като се активира и визуалната памет.

Най-често използваните размери на визитките са 8,5х5,5 см. и 9х5 см. Хартията, върху която се печата обикновено се отличава с висока плътност – 300 гр. хром мат/гланц. Напоследък се увеличава използването на най-различни структурни и дизайнерски картони, които допринасят за индивидуалната визия на визитките. Като допълнителен ефект се прилагат покрития от гланц и мат ламинат, секторен UV лак, топъл печат и преге. Като преге се прилага най-често за изобразяване на лого.

Съществуват визитки, който са изработени от кожа, дърво или пластмаса, като те обикновенно са свързват по атрактивен начин с основния продукт на индустрията, която представят. Възможна е реализацията на доста екстравагантни идеи за формата и материала на визитките, които придобиват дори допълнителна стойност за хората, които ги получат.

Share this Post!

About the Author : vizitkali

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Related post

Translate »
  TOP