Menu
експресен-дигитален-печат-2
machinadc240

Услугата експресен дигитален печат позволява качествена изработка и кратки срокове на изпълнение на широка гама от рекламни материали. Предимството му е, че и при малки тиражи се получава ниска себестойност на продукта. Чрез дигитален печат в Райц-2 ще отпечатаме всичко необходимо за вашия бизнес – визитки, листовки, брошури, менюта, етикети или стикери.

листовки

Листовките са рекламен материал, в който успявате да предадете повече информация, събрана в малко пространство. Обикновенно се използват за по-подробно представяне на дадена услуга или продукт, насочен към краен клиент. Формат А4 или А5. Това е продукт с повече съдържание и ниска цена, често използван при експресен дигитален печат.

Флаерите са един от най-основните и икономични рекламни формати. Обикновено се произвеждат, за да се раздават на ръка или да се разпространят по пощенски кутии. Целта им е да насочват вниманието към конкретен продукт, услуга или събитие. Съдържат конкретно послание, което трябва да грабне веднага и да се асоциира бързо. По тази причина флаера позволява ефективно използване на графики с минимален текст. Формати на флаерите – А5, А6 или 10х21 см.

брошури

Въпреки, че е малка, брошурата обикновено съдържа по-голямо количество рекламен текст. Това е така, защото повечето брошури са създадени, за да бъдат информативни и да запознават с подробности. Като например – план и мисия на организация, въвеждане и разясняване на продукти и услуги, или за обявяване на програмата на предстоящото събитие.

Брошури обикновенно се изработват от базови елементи на дизайна. Видът на хартията трябва да позволява многократното им разлистване, т.е. изплозват се средни и по-плътни картони, като допълнително покритие за корицата UV лак или мат ламинат. Задължително е подшиването на листовете, като то може да е с телчета или спирала. Брошурите са сравнително икономични при производство с експресен дигитален печат и имат по-дълъг живот. Също така, компактния размер позволява лесно да се разпространяват и запазват за повторен прочит. Брошурите успешно се използват, за да насочват към дейността на дадена фирма/организация, като съдържат характеристиките на продуктите или услугите, а също и информация за местоположение – населено място, адрес на шоурум офиси и т.н.

дипляни

Дипляните са другите най-масово използвани рекламни материали. Предлагат възможност за по-подробна информация с акцентиране върху един или няколко свързани продукта. Представляват еднолистови изделия, които се сгъват с една, две или три гънки до по-малък размер, който позволява влагането им в пликове или улеснява раздаването им на ръка. Използват се хартии с плътност от 115 гр., 130 гр., 150 гр. с цел да се ограничи прозирането на печата от двете страни. Един от най-разпространените формати на дипляните е лист А4, сгънат с две успоредни гънки.

каталози

Каталозите са скъпи рекламни материали при експресен дигитален печат, които целят да предоставят детайлна информация относно продуктите и техните характеристики. Те съдържат ценови листи и техническа спецификация, насочени да улеснят избора на най-подходящия за закупуване продукт.

За дизайна на каталозите се изполват висококачествени продуктови снимки, таблици и насочващи графични елементи, които оптимизират бързата ориентация в многолистовото изделие. Скрепването на листовете се осъществява с лепене – лепен гръб, шиене с телчета, или капси в определени случай.

В зависимост от сферата на услугите, които се представят могат да се използват индивидуални решения в оформянето на корицата, например изрязване по определена форма, релефен печат за лого или надпис, топъл печат. Допълнително, за да се постигне по-луксозна визия при експресен дигитален печат, се прилагат ламинат или лакови покрития – частично или цялостно.

Едни от най-разпространени размери за каталози са А4 формат, А5, както и 21х20 см.

менюта

Менюто се печата на плътна хартия, за да бъде устойчиво на многократното използване. Много често листовете са двустранно ламинирани. Менютата биват много видове, като например: еднолистови менюта, винени листове с една прегъвка, многолистови менюта със спирала или под формата на книга. Интесени са също така и менютата решени във формата на вестник. Кориците могат да бъдат както от същия картон, така и от по-плътен. Това зависи от желанието на клиента и от цялостния дизайн на визията. Някои менюта се подвързват допълнително с кожени подвързии, върху които със сухо преге се поставя надпис или лого.

tablitsa-tsvetoperedachi
Translate »
  TOP